SKŁADNIKI pełnoziarnista semolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ekologiczny kuskus z PSZENICY durum Alce Nero wytwarzany jest wyłącznie w 100 % z włoskiej PSZENICY durum, uprawianej przez naszych rolników. Kuskus to typowe danie północnoafrykańskie, składające się z granulowanej semoliny z PSZENICY durum. Proces produkcji kuskusu Alce Nero obejmuje tradycyjne etapy przygotowania tego produktu, inspirowane sposobem, w jaki pierwotnie był on przygotowywany w domu przez kobiety z Afryki Północnej. Jest to mieszanina semoliny i wody, którą następnie poddaje się parowaniu i suszeniu gorącym powietrzem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do niskiego i szerokiego garnka wsypać po 70 g kuskusu na osobę, dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i mieszać. Dodać 100 ml wrzącej, osolonej wody na osobę. Przykryć i odstawić na 5 minut, po czym ponownie zamieszać. Jeśli chcesz, możesz przetrzymać na małym ogniu przez 1-2 minuty z odrobiną masła. Podawać z ulubionymi dodatkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1453 kJ/346 kcal Tłuszcz - 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g Węglowodany - 66 g wtym cukry - 1,9 g Błonnik - 6,4 g Białko - 12 g Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.