OPIS Słodki ŁUBIN jest idealną alternatywą dla mięsa czy SOI i jest niezwykle wszechstronny zarówno w daniach obiadowych, jak i słodkich. Można używać do sałatek, tabbouleh, jako nadzienie, owsianka lub jako substytut mięsa w sosie bolońskim i lasagne. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dla ok. 2-3 osób: Gotować 150 g kaszki łubinowej z 250 ml bulionu lub wody przez ok. 5-10 minut na średnim ogniu pod przykryciem, a następnie pozostawić na 10 minut do napęcznienia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1486 kJ/355 kcal Tłuszcz: 8,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g Węglowodany: 13 g w tym cukry: 2,7 g Błonnik: 27 g Białko: 43 g Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.