OPIS Ekologiczna kasza JĘCZMIENNA, nazywana również wiejską, otrzymana z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Doskonała jako dodatek do zup, np. w słynnym polskim krupniku oraz jako składnik drugich dań w połączeniu z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio wypłukaną kaszę należy gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1414 kJ / 335 kcal Tłuszcz - 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g Węglowodany - 63 g w tym cukry - 5,6 g Białko - 11 g Sól - 0,05 g
INFORMACJA ALERGENNA W zakładzie magazynowane są również ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.