SKŁADNIKI ekologiczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia, tłoczony na gorąco.
OPIS Zaletą ekologicznego oleju kokosowego rafinowanego jest brak zapachu i wyższa temperatura spiekania, dzięki temu olej ten jest bardziej uniwersalny i ma szersze zastosowanie w kuchni wszędzie tam, gdzie zależy nam na niezmienionym smaku potraw. Doskonały do domowych wypieków jako zamiennik margaryny, a także do produkcji wegańskich smalczyków.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz: 99,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 90 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g
UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cechą naturalną i nie wpływa na jakość produktu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C