OPIS Olej z pierwszego tłoczenia na zimno. Idealny do pieczenia i smażenia w wysokich temperaturach. Olej kokosowy może być używany w kuchni, jako dodatek do codziennej diety. 2,5 l = ok. 2273 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal Tłuszcz - 91 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 86 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 4,3 g w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 0,7 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g
UWAGA Olej kokosowy ma konsystencję stałą w temperaturze do 25°C. W razie potrzeby roztopić w kąpieli wodnej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.