PSZENICA CHRUPIĄCA Z MELASĄ I MIGDAŁAMI 120 g - DOBRA KALORIA
  • PSZENICA CHRUPIĄCA Z MELASĄ I MIGDAŁAMI 120 g - DOBRA KALORIA

PSZENICA EKSPANDOWANA Z MELASĄ I MIGDAŁAMI 120 g - DOBRA KALORIA

BP_29682
10,69 zł
Brutto
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis
SKŁADNIKI
ekspandowane ziarno PSZENICY (74 g*), melasa buraczana (32 g*), MIGDAŁY (5 g*) [*masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu]

OPIS
Pożywne śniadanie lub chrupiąca przekąska. Wysoka zawartość: żelaza, magnezu. Naturalne źródło błonnika.

Gotowa do spożycia:
- Dodaj do jogurtu, MLEKA lub napoju roślinnego
- Dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań
- Możesz również chrupać prosto z paczki

Kremowy deser
1. Wsyp do 4 pucharków po 2 -3 łyżki PSZENICY z melasą i migdałami
2. Wymieszaj 250 g serka mascarpone, 200 g MLEKA kokosowego (gęstą część), 1 łyżkę miodu, 40 g mielonych MIGDAŁÓW, 80 g PSZENICY z melasą i migdałami
3. Nałóż masę do pucharków i schłódź w lodówce
4. Posyp schłodzony deser kakao. Możesz dodać również świeże owoce np. maliny, banany.

Co dobrego w PSZENICY z melasą i migdałami?
magnez - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
żelazo - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i transporcie tlenu w organizmie

Powyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 30 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1622 kJ/384 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 21 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 12 g
Sól: 0,03 g
żelazo: 7,0 mg (50 %)**
magnez: 200 mg (53 %)**

** referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.
Szczegóły produktu
BP_29682
177 Przedmioty

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Gwarantowany termin przydatności
60 dni
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Śledź nas na Facebooku