OPIS Pożywne śniadanie lub chrupiąca przekąska. Wysoka zawartość: żelaza, magnezu. Naturalne źródło błonnika.
Gotowa do spożycia: - Dodaj do jogurtu, MLEKA lub napoju roślinnego - Dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań - Możesz również chrupać prosto z paczki
Kremowy deser 1. Wsyp do 4 pucharków po 2 -3 łyżki PSZENICY z melasą i migdałami 2. Wymieszaj 250 g serka mascarpone, 200 g MLEKA kokosowego (gęstą część), 1 łyżkę miodu, 40 g mielonych MIGDAŁÓW, 80 g PSZENICY z melasą i migdałami 3. Nałóż masę do pucharków i schłódź w lodówce 4. Posyp schłodzony deser kakao. Możesz dodać również świeże owoce np. maliny, banany.
Co dobrego w PSZENICY z melasą i migdałami? magnez - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia żelazo - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i transporcie tlenu w organizmie
Powyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 30 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1622 kJ/384 kcal Tłuszcz: 4,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 71 g w tym cukry: 21 g Błonnik: 6,6 g Białko: 12 g Sól: 0,03 g żelazo: 7,0 mg (50 %)** magnez: 200 mg (53 %)**
** referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.