OWSIANKA KRÓLEWSKA Z JABŁKAMI BEZ DODATKU CUKRÓW 320 g - DOBRA KALORIA
  • OWSIANKA KRÓLEWSKA Z JABŁKAMI BEZ DODATKU CUKRÓW 320 g - DOBRA KALORIA

OWSIANKA KRÓLEWSKA Z JABŁKAMI BEZ DODATKU CUKRÓW 320 g - DOBRA KALORIA

BP_29685
10,69 zł
Brutto
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE (74 %), ekspandowane nasiona amarantusa, jabłko suszone (9 %).

OPIS
Owsianki nie musisz gotować. Wystarczy zalać ją gorącą wodą, mlekiem lub napojem roślinnym, zamieszać, po dwóch minutach jest gotowa. Smacznego.
Możesz też wzbogacić smak swojej owsianki ulubionym dodatkiem np. orzechami, miodem czy bananem. Polecamy też nasze dodatki superfoods do dań - do wyboru: balans, energia lub proteina!
1 porcja owsianki królewskiej zawiera 1,5 - 2 g beta - glukanów, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania dziennie: 3 g beta - glukanów pochodzących z owsa lub jęczmienia. 1 porcja to 64 g.
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Co dobrego w owsiance?
żelazo - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
selen - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy i układu odpornościowego.

Powyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 45 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1534 kJ/364 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 5,8 g
Błonnik: 11 g
Białko: 12 g
Sól: 0,13 g
żelazo: 4,9 mg (35 % RWS)
magnez: 156 mg (42 % RWS)
selen: 25 mcg (45 % RWS)

RWS - referencyjna wartość spożycia

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.
Szczegóły produktu
BP_29685
340 Przedmioty

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Gwarantowany termin przydatności
60 dni
Bez cukru (w składnikach)
Tak
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Śledź nas na Facebooku