OPIS Idealny do deserów warstwowych, ciast, kawy lub ze świeżymi owocami. Szczególnie smaczny z posypką krokant, marcepanem, musem migdałowym i orzechami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na jedną porcję gotowej wegańskiej bitej śmietany potrzebne jest: 125 ml zimnego napoju sojowego + 27 g (3 czubate łyżki) proszku. Dla uzyskania najlepszej konsystencji - Za pomocą miksera ręcznego ubij pół zawartości opakowania ze 125 ml zimnego napoju sojowego przez 5 minut na najwyższych obrotach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1555 kJ/367 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 86 g w tym cukry: 78 g Błonnik: 9,6 g Białko: 0,9 g Sól: 0,46 g
UWAGA Ubijanie jest możliwe tylko z naturalnym napojem SOJOWYM bez żadnych dodatków. Inne napoje roślinne, ŚMIETANKA nie mogą być ubijane. Jeśli przygotowana wegańska bita ŚMIETANA była w lodówce dłużej niż 1 godzinę, to należy ją ubić ponownie mikserem ręcznym przez 1 minutę przed podaniem. Kolorową wegańską bitą śmietanę można uzyskać za pomocą produktu (BARWNIKI SPOŻYWCZE BEZGLUTENOWE BIO (6 x 8 g) 48 g - BIO VEGAN). Po prostu dodaj przygotowany według przepisu barwnik do ubitej wegańskiej bitej śmietany i krótko wymieszaj mikserem ręcznym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.