OPIS Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1601 kJ / 378 kcal Tłuszcz - 2,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5g Węglowodany - 79 g, w tym cukry - 0,8 g Białko - 7,5 g Sól - 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.