UWAGA Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
SKŁADNIKI ekologiczny jarmuż sproszkowany 100 %.
OPIS Ekologiczny jarmuż w proszku wytwarzany jest ze świeżych liści jarmużu. Należy do roślin kapustowatych. Charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i ciekawym smakiem z nutką goryczy. W postaci sproszkowanej stanowi pożywny składnik napojów, koktajli, zup i sosów.
ZALECANE SPOŻYCIE 4 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu. Polecamy jako dodatek do napojów, koktajli, soków, sałatek. Zawartość witaminy A w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 196 µg (25 % dziennej referencyjnej wartości spożycia). Zawartość witaminy K w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 155 µg (206 % dziennej referencyjnej wartości spożycia)."
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1193 kJ/284 kcal Tłuszcz 3,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 34 g w tym cukry 5,5 g Błonnik 21 g Białko 18 g Sól 0,2 g Witamina A4906 µg (613 %*) Witamina K3876 µg (5168 %*) *dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej).