SKŁADNIKI spirulina w proszku (glony)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Zawiera naturalny barwnik chlorofil. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się bardzo wysoką zawartością pełnowartościowego białka roślinnego.
ZALECANE SPOŻYCIE ok. 5 g spiruliny (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1466 kJ / 347 kcal Tłuszcz - 5,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g Węglowodany - 11 g, w tym cukry - 3,0 g Błonnik - 5,1 g Białko - 60 g Sól - 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.