SKŁADNIKI ekologiczny olej rzepakowy rafinowany tłoczony na zimno.
OPIS Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K. Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 220 stopni Celsjusza. Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 3415 kJ/850 kcal Tłuszcz: 99,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,0 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 57 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 28 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g Witamina E: 32 mg (267 %)** Witamina K: 26,2 µg (34,9 %)**
** - dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 1,5 miesiąca od otwarcia.