SKŁADNIKI olej z pestek dyni* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Olej powstał z najwyższej jakości pestek dyni pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych za pomocą tradycyjnej metody tłoczenia, nierafinowany. Olej z pestek dyni jest doskonałym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Posiada wybitne walory smakowe, wspaniały ciemnozielony kolor i piękny orzechowy zapach. Olej z pestek dyni powinien być stosowany na zimno. Zastosowanie jako dodatek do sałatek, gotowanych warzyw, zup, sosów, deserów oraz jako polewa do lodó
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz - 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 32 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 50 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.