OPIS Najwyższej jakości ziarna kawy z prowincji Rodriguez de Mendoza w Peru. Kawa bezkofeinowa nie jest w 100 % wolna od kofeiny. Większość bezkofeinowych zawiera 2-3 % naturalnej kofeiny, zwykle od 1 do 7 miligramów na filiżankę. Nasza kawa bezkofeinowa jest pozyskiwana metodą Swiss Water Process, w której kawa jest wolna od chemicznych dodatków i przetwarzana przy użyciu możliwie najczystszej wody. Właśnie dlatego organiczna kawa może zachować swoje certyfikaty ekologiczne. W celu usunięcia kofeiny z zielonych ziaren moczy się kawę w wysokiej jakości wodzie, która jest dobrym rozpuszczalnikiem. Wyekstrahowany roztwór przepuszcza się przez filtry węglowe eliminując z niego niemalże do zera cząsteczki kofeiny. Profil smakowy: delikatny posmak mlecznej czekolady, wyczuwalne nuty słodu, zboża i orzechów. Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów.