OPIS Ekstrakcja kofeiny z ziaren wykorzystanych do naszej kawy odbywa się z wykorzystaniem wody, dzięki czemu może zachować swoją ekologiczną jakość. Proces ten odbywa się przed wypalaniem ziaren, dlatego nie wpływa znacząco na smak napoju. Warto wiedzieć, że proces dekofeinizacji eliminuje kofeinę w 97 - 98 %. Ekologiczna kawa z Peru pochodzi z terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Wilgotny równikowy klimat miesza się tam z zimnymi i suchymi górskimi wpływami. Kawa z Peru uprawiana jest na wysokości 1000 - 1800 m n.p.m, gdzie gleby są bardzo żyzne. Charakteryzuje się mocnym aromatem. Wspaniale łączy słodką łagodność z cytrusową, delikatną kwasowością, dodatkowo zachwyca orzechowymi i czekoladowymi tonami. Wyczuwalne jest również delikatne, lecz głębokie body.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.