SKŁADNIKI bazylia* 55 %, olej słonecznikowy*, płatki ziemniaczane*, oliwa z oliwek extra virgin*, orzeszki piniowe*, sól morska, sok z cytryny*. (*składniki z rolnictwa ekologicznego)
OPIS Idealne do makaronów, chleba tostowanego, zup warzywnych, risotta lub jako dip do świeżych warzyw oraz sosów sałatkowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1573 kJ/382 kcal Tłuszcz: 39 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g Węglowodany: 5,2 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 1,9 g Sól: 2,2 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na ciepło z makaronem, na zimno jako dodatek do pieczywa lub składnik dressingu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni.