OPIS Ekologiczny dżem z kiwi, pasteryzowany o obniżonej zawartości cukru. Dżem niskosłodzony to lepsza, zdrowsza alternatywa dla dżemów w pełni słodzonych. Można nie tylko smarować nim chleb albo domowe gofry, lecz także dodawać do deserów, czy też nadziewać nim naleśniki. Sporządzono z 96 g owoców na 100 g produktu. Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukru niż dżemy o łącznej zawartości cukru 60 g na 100 g produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 523 kJ/124 kcal Tłuszcz - <0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g Węglowodany - 32 g w tym cukry - 26 g Błonnik - 4,2 g Białko - 0,6 g Sól - <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4°C.