SKŁADNIKI wiśnie (66,5 %), jabłka (33,5 %). Sporządzono z 195 g owoców na 100 g produktu.
OPIS Wiśnie i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany. Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny smak wiśni, co jest niewątpliwą zaletą. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Są bardzo wyraziste w smaku, więc można nimi ożywić potrawy mdłe. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, oscypkami i innymi serami o intensywnym smaku, kaszami, ryżem. Proponujemy dodać je do porannej owsianki, musli czy porcji smoothie.
Wiśnie i jabłka przetarte i zagęszczone: - bez dodatku cukru i innych substancji słodzących - zawierają naturalnie występujące cukry - całe owoce przetarte ze skórką - gładka, smarowna konsystencja
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 364 kJ/86 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 19 g w tym cukry: 14 g Białko: 1,3 g Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.