OPIS Płatki drożdżowe polecane są dla wegetarian i wegan oraz osób na diecie bezglutenowej. Charakteryzują się delikatnym, serowo-orzechowym smakiem. Płatki są doskonałym dodatkiem do jogurtu, koktajlu. Służą do zagęszczania sosu lub zupy. Idealne jako składnik panierki, jak również farszu mięsnego lub warzywnego. Sprawdzą się również jako: - alternatywa dla sera - posypka do sałatek lub ziemniaków - dodatek do dań makaronowych, - alternatywa dla soli np. na kanapkach
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1370 kJ/327 kcal Tłuszcz: 5,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g Węglowodany: 9,0 g w tym cukry: 8,0 g Błonnik: 27 g Białko: 49 g Sól: 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.