SKŁADNIKI substancja słodząca (maltitol), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, napój OWSIANY (12 %), pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH (4 %), liofilizowana pomarańcza (1,5 %), emulgator (lecytyny), naturalny aromat pomarańczowy i waniliowy. Masa kakaowa minimum 43 %.
OPIS Czekolada wegańska bez dodatku cukru, polecana weganom, wegetarianom, osobom będącym na diecie oraz tym co chcą zaznać odrobinę słodkości. Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1991 kJ/481 kcal Tłuszcz: 33 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g Węglowodany: 54 g w tym cukry: 7,0 g alkohole wielowodorotlenowe: 39 g Błonnik: 5,0 g Białko: 5,0 g Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać inne ORZECHY, MLEKO, SOJĘ i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.