SKŁADNIKI substancja słodząca (maltitol), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, liofilizowany banan (2 %), emulgator (lecytyny), aromaty (bananowy i naturalny aromat waniliowy). Masa kakaowa min. 52 %.
OPIS Bezglutenowa czekolada gorzka z bananami jest doskonała jako przekąska. Połączenie gorzkiej czekolady i słodkich bananów sprawia, że każda kostka rozpływa się w ustach. Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1874 kJ/453 kcal Tłuszcz: 32 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g Węglowodany: 48 g w tym cukry: 2,0 g alkohole wielowodorotlenowe: 44 g Błonnik: 10 g Białko: 6,0 g Sól: 0,08 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY, MLEKO, SOJĘ i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.