OPIS Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.
Przepis na ciasteczka korzenne Składniki: - 100 g skrobi ziemniaczanej - 50 g mąki ryżowej - 50 g cukru - 2 żółtka - 40 g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1-2 łyżeczki cukru korzennego
Sposób przyrządzenia: 1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę 2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut 3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek 4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.