OPIS Młode pędy sosny, zbierane wiosną, kiedy igły są jeszcze zielone i miękkie, były stosowane przez wiele dziesięcioleci jako środek na odporność. Nasz domowy syrop jest produkowany zgodnie z pierwotną tradycją – ze zbieranych ręcznie świeżych pędów polskich sosen, bez dodatku sztucznych barwników i aromatów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Proponujemy spożywać syrop w rozcieńczeniu 1:8.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml Wartość energetyczna: 969 kJ/228 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: 56 g Białko: 0 g Sól: 0 g
UWAGA Smak i kolor jest zależny od użytej partii pędów sosny.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechować w lodówce, spożyć w ciągu 21 dni.