OPIS Sok z owoców róży, ze względu na bardzo wysoką zawartość naturalnej witaminy C (450 mg w 100 ml soku po pasteryzacji) jest najlepszym produktem na odporność – jedną z funkcji witaminy C w organizmie jest wspomaganie działania układu odpornościowego. Zawiera naturalnie występujace cukry. Sok tłoczony bezpośrednio z owoców (NFC), nieklarowany, pasteryzowany. Owoce pochodzą z rodzinnej plantacjii od polskich, zaprzyjaźnionych plantatorów.
Witamina C pomaga w: - prawdłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego - zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia - przyczynia się do zwiększenia przyswajania żelaza.
Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji produktu. Jedna porcja stanowi 50 ml. Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. W celu uzyskania korzystnego działania należy spożyć przynajmniej 3 ml soku dziennie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 214 kJ/51 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 11 g w tym cukry: 7,7 g Białko: 0 g Sól: 0 g Witamina C: 450 mg (562 %)* * dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 10 dni. Chronić przed światłem.