SKŁADNIKI sok z owoców róży* (Rosa rugosa) 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Sięgnij po ekologiczny sok z owoców róży – naturalny i wyjątkowo pyszny. To przetwór, po który sięgały już nasze babcie, zwłaszcza w okresie zwiększonej podatności na przeziębienia. Ekologiczny sok z róży powstaje ze starannie wyselekcjonowanych owoców dzikiej róży, tradycyjnymi metodami. Zamknięty w butelce z brązowego szkła, nie traci cennych witamin i innych składników odżywczych i utrzymuje wyśmienity smak. Zamów i odkryj jego drogocenną moc! Sok jest bogaty w naturalną, owocową witaminę C, pochodzącą w całości z wytłoczonych owoców. Jest jej aż 450 mg w 100 ml soku. Ze względu na zawartość innych naturalnie występujących substancji, takich jak beta-karoten i bioflawonoidy, owocowa witamina C jest wielokrotnie lepiej przyswajalna od syntetycznej. Wysoka zawartość witaminy C sprawia, że jest to niezawodny środek na przeziębienia, poprawę odporności i anemię.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 266 kJ/64 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 13,7 g w tym cukry: 9,4 g Białko: 0,3 g Sól: <0,01 g Witamina C: 450 mg (563 %)** ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 10 dni, chronić przed światłem.