OPIS Co wyróżnia budyń proteinowy? Budyń proteinowy jest produktem funkcjonalnym będącym źródłem białka, dzięki zawartości WPC, jednocześnie zachowując wszystkie właściwości tradycyjnego budyniu tj. smak, konsystencja, czy zapach. Czym jest WPC - źródło białka budyniu? Białko WPC to z angielskiego Whey Protein Concentrate, czyli w dosłownym tłumaczeniu koncentrat białka serwatki – znane i doceniane przez sportowców. Jakie są właściwości WPC? - Dzięki wysokiej zawartości protein białko WPC wspomaga organizm we wzroście masy mięśniowej bez ryzyka odkładania się masy mięśniowej w organizmie. - Jego niska kaloryczność pozwala na redukcję masy tłuszczowej podczas odchudzania. - Wspomaga regenerację mięśni - Uzupełnia porcję białka w diecie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Z 400 ml zimnego MLEKA odlać 300 ml. 2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania. 3. Do pozostałego MLEKA (100 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. 4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. Budyń można przygotować również na napoju SOJOWYM czy owsianym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g sypkiego budyniu Wartość energetyczna: 1574 kJ/372 kcal Tłuszcz: 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: 6,5 g Białko: 31 g Sól: 1,11 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.