ZALECANE SPOŻYCIE 9 g dziennie. Zaleca się stosować 3 razy dziennie 3 g po posiłku (1 łyżeczka), popijając dużą ilością wody. Porcję produktu można dodać do jogurtów, soków lub stosować jako składnik wypieków i makaronów. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia. Żelazo przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościwego.
UWAGI Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1630 kJ/388 kcal Tłuszcz7,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,7 g Węglowodany20,3 g w tym cukry3,1 g Błonnik3,6 g Białko 57,5 g Sól**2,62 g Żelazo < 70 mg
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.