SKŁADNIKI oliwa z oliwek rafinowana* (80 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (20 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Oliwa z oliwek - składająca się z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy z oliwek z pierwszego tloczenia. Oliwa zawierająca wyłącznie oliwe z oliwek, kóra poddana została rafinacji i oliwę uzyskaną bezpośrednio oliwę z oliwek. Idealna do mięsa, RYB, głębokiego smażenia i wielu innych form smażenia w wysokich temperaturach. Odporna na wysokie temperatury (punkt dymienia 210 stopni Celsjusza).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 3404 kJ/838 kcal Tłuszcz - 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 9,1 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 67 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 15 g Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli. Witamina E - 27 mg [225 % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)]