SKŁADNIKI olej z awokado* tłoczony na zimno (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Olej został wyprodukowany ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości surowca pochodzącego z certyfikowanych upraw ekologicznych. Olej jest otrzymywany z miąższu dojrzałych owoców awokado metodą tłoczenia na zimno, dzięki temu olej zachował wszystkie cenne właściwości owocu, z którego powstał. Olej z awokado jest źródłem kwasów wielonienasyconych (NNKT). Olej ten ma delikatny smak, zapach oraz piękny zielonkawy kolor. Stosować na zimno jako dodatek do sałatek, surówek, sosów, dipów i past.
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz - 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 69 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 13 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.