OPIS Sos pomidorowy z papryką chili produkujemy ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecieramy przez sita, zagęszczamy odparowując wodę - nie dodajemy substancji zagęszczających. Do tak przygotowanej bazy dodajemy świeżą, przetartą paprykę chili, cebulę, czosnek i przyprawy (bazylię, pietruszkę, słodką paprykę i sól). Nasz sos nie zawiera dodatku cukru. Całość jest dosmakowana i gotowa do użycia od razu po otwarciu słoika. Sos pomidorowy z papryką chili możemy dodać do makaronu i błyskawicznie przygotować spaghetti. Możemy użyć go jako sos pomidorowy do pizzy, do spaghetti bolognese, potraw typu chili con carne, fasolki po bretońsku, sosów do RYB, gołąbków, pulpetów itd.
Sos pomidorowy z papryką chili - ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu - bez dodatku wody, bez substancji zagęszczających - ze świeżą papryką chili - bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry - gotowy po otwarciu słoika
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 205 kJ/49 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 9,0 g w tym cukry: 6,0 g Białko: 1,9 g Sól: 0,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.