OPIS Kawa ziarnista wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym. Delikatny charakter tej kawy sprawia, że No. 3 to idealny wybór do ekspresów automatycznych dla osób pijących kawę od wczesnego ranka do późnego popołudnia. Trójka to blend Arabiki z Ameryki Południowej oraz afrykańskiej Robusty. Zwiększona zawartość Robusty dostarcza dodatkową dawkę kofeiny i skutecznie pobudza przy zachowaniu zrównoważonych walorów smakowych. Idealna mieszanka dla osób szukających kawowego pobudzenia jednocześnie unikając intensywnego charakteru ciemno palonych mieszanek. Sprawdzi się głównie w ekspresach automatycznych, ale także ciśnieniowych czy parzona w sposób tradycyjny, we french pressie i kawiarce. Delikatna w kawach mlecznych, ale też w espresso oraz americano. Profil smakowy: trójka jest subtelna w smaku jednak z wyraźnymi nutami czekolady, czarnej herbaty oraz orzechów włoskich a to wszystko przełamane przyjemną, ledwie wyczuwalną kwasowością. Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem. aromat: 3/5 intensywność: 3/5 słodycz: 3/5 gorycz: 3/5
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów.