SKŁADNIKI białko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Wegański zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie. Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu. 1 torebka (10 g) zastępuje 2 białka jaja.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do 1 torebki zamiennika białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż masa będzie sztywna.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 4,3 g w tym cukry: <0,5 g Błonnik: 1,5 g Białko: 4,8 g Sól: 0,15 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.