OPIS Barszcz biały został przygotowany na zakwasie pszennym. Dzięki temu jest delikatnie kwaśny, co jest charakterystyczne dla tego rodzaju produktu. Barszcz biały na zakwasie to tradycyjna zupa na Wielkanoc oraz każdą inną okazję. Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość butelki dodaj do ok. 2 l wywaru jarzynowego i zagotuj. Podawaj z ziemniakami, białą kiełbasą i jajkiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 218 kJ/51 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 11 g w tym cukry: 0 g Białko: 1,8 g Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyć w całości.