SKŁADNIKI substancja słodząca (maltitol), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, MIGDAŁY (12 %), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: lecytyny, naturalny aromat (waniliowy). Masa kakaowa min. 52 %.
OPIS Czekolada gorzka z migdałami to doskonały wybór, aby zadbać o zdrową i słodką przekąskę w ciągu dnia. Produkt jest bezglutenowy i w swoim składzie zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2013 kJ/487 kcal Tłuszcz: 36 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g Węglowodany: 45 g w tym cukry: 0,9 g alkohole wielowodorotlenowe: 41 g Błonnik: 8,6 g Białko: 7,9 g Sól: 0,08 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać inne ORZECHY, MLEKO, SOJĘ i nasiona sezamu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.