OPIS Czekolada biała z algami i czarną solą morską nie zawiera glutenu, co docenią szczególnie osoby na diecie bezglutenowej. Jest odpowiednia dla osób chorujących na cukrzycę, gdyż zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1882 kJ/454 kcal Tłuszcz: 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: 7,0 g alkohole wielowodorotlenowe: 49 g Błonnik: 3,0 g Białko: 5,0 g Sól: 1,15 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY, SOJĘ i nasiona sezamu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.