OPIS Popcorn powstający z ziaren kukurydzy, stanowi doskonałą alternatywę dla typowych, słodkich lub słonych przegryzek. To również naturalne źródło błonnika pokarmowego. Przygotowanie w kuchence mikrofalowej upraszcza proces prażenia, gwarantując chrupkość.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wyjmij papierową torebkę z folii i umieść ją na środku kuchenki mikrofalowej z napisem „UP” do góry. Nastaw moc na 1000 W przez 1,5-2,5 minuty; 800 W przez 2-3 minuty; 650 W przez 2,5-3,5 minuty. Gdy ziarna zaczynają pękać co 2-3 sekundy, to oznacza, że popcorn jest gotowy.
Uwaga: torebka jest gorąca! Po wyjęciu z kuchenki mikrofalowej i otwarciu istnieje ryzyko oparzenia przez wydostającą się parę. Nie używaj ponownie ziaren kukurydzy i zużytych torebek!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1674 kJ/399 kcal Tłuszcz - 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,7 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 5,7 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 3,1 g Węglowodany - 52 g w tym cukry - 1,2 g Błonnik - 9,0 g Białko - 8,7 g Sól - 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.