OPIS Ekologiczny budyń waniliowy przygotowany w 100 % z naturalnych składników bez dodatku sztucznych aromatów. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Z 0,5 l MLEKA odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru lub innego słodziwa. 2. Pozostałe MLEKO zagotuj i wlej do niego rozmieszany proszek z cukrem, ciągle mieszając. Zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Doskonale smakuje na ciepło lub na zimno.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu Wartość energetyczna - 372 kJ/88 kcal Tłuszcz - 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g Węglowodany - 12 g w tym cukry - 8,1 g Białko - 5,8 g Sól - 0,15 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.