OPIS Ekologiczny makaron Maccheroni z czerwonej soczewicy w tym kształcie jest symbolem kuchni sycylijskiej. Idealnie smakuje ze świeżymi sosami warzywnymi lub na bazie śmietany. Znakomicie smakuje z pesto w połączeniu z dużą ilością ziół. Dla najmłodszych sprawdzi się jako dodatek do zup. Przenieś się w kulinarną podróż do Włoch.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na 1 litr wrzącej wody wsyp 100 g makaronu, gotuj przez 6-7 minut. Po ugotowaniu makaron przepłucz pod bieżącą wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1595 kJ/376 kcal Tłuszcz: 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 62 g w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 5,4 g Białko: 26 g Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródła ciepła.