OPIS Pożywna ekologiczna kaszka do gotowania o delikatnym smaku. Bio Kaszka Jaglana powstaje z prosa, jednej z najstarszych roślin uprawnych na świecie. Choć znana była już w starożytności, dziś powraca na nasze stoły, zasługując na miano „królowej kasz". Jest lekkostrawna i delikatna. To źródło węglowodanów, białka, błonnika, witamin (szczególnie z grupy B) i składników mineralnych (takich jak żelazo i krzem). Odkryj Kaszki HELPA — smaczne i szybkie w przygotowaniu kaszki zbożowe, które ugotujesz w zaledwie 2-3 minuty. Nasze kaszki to produkty dla całej rodziny. Nie są produktem specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Co wyróżnia kaszki HELPA? - 100% naturalne - brak dodatku cukru - prosty skład - szybki i prosty sposób przygotowania Kaszki HELPA to propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie naturalność i praktyczność w kuchni. Dzięki nim każdy może w kilka minut wyczarować posiłek pełen wartości odżywczych i smaku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotuj w naczyniu do gotowania 200 ml zimnej wody lub MLEKA, wsyp powoli dwie łyżki kaszki czary mamy. Doprowadź do wrzenia cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji i gotuj 2-3 minuty
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1467 kJ / 346 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 67 g w tym cukry: <0,5 g Błonnik: 3,9 g Białko: 12 g Sól: <0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać GLUTEN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.