SKŁADNIKI ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.
OPIS Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy. Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne: — konsystencja: jędrna i elastyczna — jednorodność ugotowania: jednakowa — jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się — kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalna
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 11 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: 3,8 g Błonnik: 2,1 g Białko: 13 g Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.