OPIS Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal Tłuszcz - 91 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,0 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 80 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone -4,0 g Węglowodany- 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól- 0 g Witamina E - 37 mg (308 %)** **dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, nasiona SEZAMu, SOJĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od bezpośredniego światła słonecznego