SKŁADNIKI koncentrat pomidorowy* (66 %), SER ricotta* (6 %) (35 % tłuszczu w suchej masie), marchew*, papryka*, cebula*, SER mascarpone*, syrop z agawy*, olej słonecznikowy*, sól, SER emmentaler* (45 % tłuszczu w suchej masie), bazylia*, koncentrat soku z cytryny*, tymianek*, pieprz*. (certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu. Odpowiedni dla wegetarian.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Podgrzać w garnku i podawać na gorąco.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 327 kJ/78 kcal Tłuszcz: 3,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g Węglowodany: 8,2 g w tym cukry: 6,9 g Błonnik: 1,8 g Białko: 3,1 g Sól: 1,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 - 8 °C i spożyć w ciągu kilku dni.