OPIS Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Wyjątkowości należy upatrywać się m.in.: doboru odpowiednich odmian kakaowca, właściwej uprawy, przestrzegania procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren. Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia potrafimy zachować ponad 50 % tłuszczu kakaowego oraz zmielić łuskę (źródło błonnika).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2452 kJ/586 kcal Tłuszcz: 52 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30 g Węglowodany: 6,0 g w tym cukry: 1,5 g Błonnik: 23 g Białko: 13 g Sól: 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej.