OPIS Tikka masala to pyszny wegański sos curry o indyjskich korzeniach. Łagodne i lekko słodkie curry na bazie ekologicznych pomidorów, dużej ilości warzyw, ziół i przypraw. I nerkowce, bo dzięki temu curry jest pełniejsze i bardziej kremowe. Można tu skosztować autentycznych smaków kuchni indyjskiej. Na patelni podsmaż ulubione warzywa, w razie potrzeby dodaj zamiennik mięsa (w sumie około 400 g). Dodaj sos i delikatnie podgrzej. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 530 kJ/127 kcal Tłuszcz: 8,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 10 g w tym cukry: 8,1 g Błonnik: 2,1 g Białko: 2,7 g Sól: 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SELER i soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.