SKŁADNIKI woda, ekstrakt z kwiatów róży*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS W chłodne jesienno-zimowe dni kilka kropli wody dodanych do herbaty lub kawy przypomni zapachy lata. W upalne popołudnia woda różana dodana do wody z lodem smacznie ukoi pragnienie. Woda różana to także doskonały dodatek do ciast, ponczu, deserów i oczywiście dań kuchni orientalnej.
Przepis na Lassi różane - 250 ml jogurtu naturalnego - 250 ml mleka - 1 łyżeczka wody różanej - 3 łyżeczki cukru (lub do smaku) - mała szczypta soli - do dekoracji pokruszone wysuszone płatki róży lub posiekane pistacje
Zmiksować ze sobą JOGURT, MLEKO, sól i cukier. Dodać wodę różaną i wymieszać. Można także dodać kostki lodu i wtedy od razu podawać, albo wstawić do lodówki (powinien być mocno chłodny). Przed podaniem każdą porcję udekorować płatkami róży lub pistacjami.
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 tygodni.