OPIS Pasta w kolorze pastelowa żółć do barwienia fondantu, marcepanu, pasty gumowej, kremów, kremówki, lukru, ciasta i wielu innych słodkości. Pasta jest łatwa w obróbce i w dozowaniu, pozbawiona smaku. Można ją stosować zarówno na gorąco, jak i na zimno.
SPOSÓB UŻYCIA Delikatnie wyciśnij odrobinę pasty z tubki i wymieszaj ją z ciastem, kremówką, kremem maślanym lub bitą śmietaną i sprawdź, czy podoba Ci się efekt kolorystyczny. Intensywność koloru można łatwo zmieniać zmieniając ilość użytej pasty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1266 kJ/299 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 68 g w tym cukry: 68 g Białko: 1,5 g Sól: <0,01 g
UWAGA Intensywność koloru zależy od użytej ilości. Jednak kolor pozostaje w pastelowym zakresie nawet przy dużym dawkowaniu. Podczas pieczenia kolor traci intensywność.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed gorącem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.