OPIS Pasta w kolorze pastelowy niebieski do barwienia fondantu, marcepanu, pasty gumowej, kremów, kremówki, lukru, ciasta i wielu innych słodkości. Pasta jest łatwa w obróbce i w dozowaniu, pozbawiona smaku. Można ją stosować zarówno na gorąco, jak i na zimno.
SPOSÓB UŻYCIA Delikatnie wyciśnij odrobinę pasty z tubki i wymieszaj ją z ciastem, kremówką, kremem maślanym lub bitą śmietaną i sprawdź, czy podoba Ci się efekt kolorystyczny. Intensywność koloru można łatwo zmieniać zmieniając ilość użytej pasty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1238 kJ/292 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: 70 g Białko: 0,8 g Sól: 0,03 g
UWAGA Intensywność koloru zależy od użytej ilości. Jednak kolor pozostaje w pastelowym zakresie nawet przy dużym dawkowaniu. Podczas pieczenia kolor traci intensywność.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed gorącem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.