SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z 0,5 l zimnej wody odlać ½ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru (ok. 2,5 łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIU WG PRZEPISU Wartość energetyczna - 235 kJ/55 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 14 g w tym cukry - 8,7 g Białko - 0 g Sól - 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).
WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.