SKŁADNIKI sok z kapusty kiszonej* (99 %), sól kłodawska (1 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Zakwas z kapusty jak i sama kapusta, to zdrowe produkty, które warto włączyć na stałe do jadłospisu. Zakwas może być podstawą do pysznych zup lub może być bezpośrednio spożywany jako napój. Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 67 kJ/16 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 2,9 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 1,1 g Sól: 1,1 g
UWAGA Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4ºC