Kategorie

Wybierz producenta

eBiuletyn-Newsletter


paczkomaty 24/7

CHLEBY ESSEŃSKIE

Chleb esseński produkowany jest z najwyższej jakości kiełków pszenicy, żyta i orkiszu, pochodzących wyłącznie z ekologicznych upraw. Stanowi podstawę zbilansowanej diety – nie zawiera bowiem drożdży, soli, substancji słodzących, mąki, mleka ani konserwantów.
Chleb esseński to rodzaj chleba otrzymywany w procesie pieczenia w niskiej temperaturze (100 °C-130 °C) skiełkowanych ziaren pszenicy, orkiszu lub żyta. Tak otrzymany produkt zachowuje wilgotność i ma lekko słodki smak. W procesie kiełowania zwiększa się ilość witamin, błonnika i substancji odżywczych.
Chleb esseński to idealny produkt dla osbó aktywnych, w tym sportowów, ale również osób potrzebujących większej energii w ciągu dnia. Chleb esseński może być podawany z masłem lub jego alternatywą. Doskonale smakuje lekko podpieczony w tosterze lub podgrzany na patelni.